Sofias goda daimmuffins
Igår gjorde jag det! EGNA MUFFINS. Enligt mitt eget huvud. Som resultat fick jag världens godaste och saftigaste daimmuffins! Receptet hittar ni under bilden:

Ugnen på 200 grader, ca 12-14 minuter (12 minuter gör att muffinsen blir kladdigare/saftigare, och ju längre man har det så blir dem torrare - smaksak!)
150 g smör
150 g Marabou daim (nästan hela chokladplattan)
1½ dl mjölk
3 ägg
2 dl socker
4½ dl vetemjöl
3 msk kakao
4½ tsk bakpulver
1-2 tsk vaniljsocker
2 daim stänger
150 g Marabou daim (nästan hela chokladplattan)
1½ dl mjölk
3 ägg
2 dl socker
4½ dl vetemjöl
3 msk kakao
4½ tsk bakpulver
1-2 tsk vaniljsocker
2 daim stänger
Smält marabou daim och smör i en kastrull på låg värme. Blanda sedan i mjölken när chokladen och smöret har smält färdigt.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt sedan smörblandningen.
Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker och vänd ner i smeten. Blanda väl.
Bryt sedan små bitar från daimstängerna och toppa muffinsarna. Sedan in i ugnen.
Detta recept ger ca 40 muffins.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt sedan smörblandningen.
Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker och vänd ner i smeten. Blanda väl.
Bryt sedan små bitar från daimstängerna och toppa muffinsarna. Sedan in i ugnen.
Detta recept ger ca 40 muffins.