9 knep som gör dig mer positiv och lycklig

Ibland kan man ha dagar när man känner sig otroligt ner på botten. Allt går fel och allt känns bara blä. Det konstiga med dessa dagar är att det inte bara händer EN sak, utan oftast flera saker som går fel på en och samma dag. Varför blir det så? 
 
Vår hjärna är väldigt fantastisk om vi ska se det positiva i detta. När vi tänker inom oss att "idag blir allt bara fel", så fortsätter också de dåliga sakerna att hända. Ändrar vi vårt tankesätt till det positiva och tänker "äh, nya tag" och så reser man sig igen, så kan det plötsligt dyka upp något fantastiskt. JAPP, det stämmer!! 
 
 
Här kommer 9 knep som gör oss människor mera lycklig och positiv till livet:
 
1. ATT TÄNKA POSITIVT
Tänk varje morgon ni vaknar att det är en ny vacker dag med många möjligheter. Känn efter hur kaffet smakar och hur solen värmer er när ni är ute och går. Regnar det, så känn hur uppfriskande regnet kan kännas på din hud. Stanna upp och titta och andas in. NJUT AV VARJE SEKUND. Vi lever bara en gång. 
 
2. TÄNK BORT MOTGÅNGAR
Har du ett prov som du vill klara av? Jag kan ta finska som exempel eftersom det verkligen är ett svårt språk för dem som inte kan det.. Om du tänker "Jag kommer aldrig att klara av det här" så går det automatiskt dåligt i provet. Tänker du istället "Det här kommer att gå super!" så kommer det att gå bra också. Det gäller att tro på sig själv och peppa sig till de positiva tankarna. 
 
3. UPPREPA DET GODA
Upprepa för dig själv de bra sakerna. VARJE DAG. När du upprepar positiva saker så börjar man automatiskt tänka positivt.
 
4. TÄNK DIG EN LJUS FRAMTID
Tänk positivt längre fram i tiden. När du t.ex. blir 40 år är du dösnygg, har det finaste huset och älskar ditt jobb. TRO PÅ DIG SJÄLV.
 
5. ATT KÄNNA SIG NÖJD
Var nöjd över ditt liv och jämför dig ALDRIG med andra. DU ÄR BRA SOM DU ÄR. DU ÄR DU. 
 
6. SÖK EFTER DEN GODA ENERGIN
Känn efter vilka vänner som ger dig god energi. Vem kan du lära dig något av? Vem får dig att skratta? Vem trivs du med? Vem har du likadana intressen som? Vänner med god energi för över positivitet i ditt liv. Ditt liv blir lyckligt. INLÄGG OM ENERGITJUVAR > http://feelgoodluxury.blogg.se/2015/february/energitjuvar.html
 
7. KOMPLIMANGER
Berätta för andra vad du tycker. Är det någon som bär något fint på sig t.ex. halsband, kläder, skor eller liknande, SÄG DET. Detta överför god energi åt DEM men även åt DIG. Det bästa är att göra andra människor lyckliga, för det ger så mycket tillbaka. 
 
8. SKRATTA
Skratta varje dag. Detta gör att dopamin och endorfiner utsöndras i hjärnan, vilket gör att du känner dig mera lycklig. 
 
9. SIST MEN INTE MINST
Sov minst 8 timmar, ät bra mat och träna. Vardagliga saker som höjer både självförtroende, självkänsla och ger dig mer god energi och positivitet. 
 
 

Kommentera här: